POLISI JKKP

BRISK WALK PPPH - TEACHING FACTORY

Brisk walk ini telah dijalankan pada Khamis, 1 Disember 2022. Seramai 20 staf PPPH teleh mengikut program ini.

BRISK WALK PPPH - FKOM

Brisk walk ini telah dijalankan pada Rabu, 23 November 2022. Seramai 20 staf PPPH teleh mengikut program ini.

AKTIVITI HIRARC PPPH - DALAM BANGUNAN

Program Mengenal Pasti Hazard, Penaksiran Risiko dan Kawalan Risiko (HIRARC) dalam bangunan PPPH telah diadakan pada Jumaat, 26 Ogos 2022 Program bertujuan menggalakkan gaya hidup sihat dan memastikan tempat kerja adalah selamat.
Antara kawalan risiko yang djalankan ialah memastikan kabel elektrik berada dalam kemas dan selamat. Pintu kecemasan juga perlu bebas daripada sebarang halangan.

PROGRAM KESIHATAN, DEMONSTRASI FIRST AID, CPR BERSAMA PUSAT KESIHATAN UMP

Program dijalankan pada Selasa, 23 Ogos 2022. Program ini telah dijalankan di bangunan Pusat Pembangunan & Pengurusan Harta (PPPH). Program ini dijalankan untuk mengesan tahap kesihatan staf PPPH. Sebahagian besar staf PPPH Pekan turut serta dalam program ini.

PROGRAM KESEDARAN KESELAMATAN BERSAMA BOMBA

Program dijalankan pada Selasa, 19 Julai 2022. Pihak Bomba dijemput untuk menerangkan kaedah penggunaan pemadam api yang betul dan tindakan yang perlu dilaksanakan sekiranya berlaku kebakaran.

MAJLIS DOA SELAMAT & SOLAT HAJAT

Majlis doa selamat ini telah dijalankan pada  hari Jumaat 15 Julai 2022. Majlis doa selamat ini diadakan sempena perpindahan staf PPPH ke bangunan baharu ini. Ceramah juga disampaikan oleh Ustaz jemputan, Ustaz Muhammad Sallehudin bin Md Derus daripada Pusat Islam dan Pembangunan Insan (PIMPIN) UMP

SUKAN BADMINTON

Riadah sukan badminton antara staf PPH telah di Dewan Serbaguna UMP pada Jumaat 7 Julai 2022.

PROGRAM MENGENALPASTI HAZARD

Jawatankuasa Keselamatan dan Kesihatan Pekerja PPPH telah mengadakan program Mengenal Pasti Hazard, Penaksiran Risiko dan Kawalan Risiko (HIRARC) pada isnin, 9Jun 2022 Program bertujuan menggalakkan gaya hidup sihat dan memastikan tempat kerja adalah selamat.

BRISK WALK PPPH - FKOM

AKTIVITI HIRARC PPPH - DALAM BANGUNAN